Feestweek 2011

Optocht versierde wagens

Woensdagmorgen was het dan eindelijk zover, met trots kwam de ene na de andere wagen aangereden op de Wieren. Het resultaat van weken denken en klussen mocht nu gezien worden.

Waar ze allemaal vandaan kwamen, 21 wagens stelden zich op en het hele dorp trok in een stoet langs de wagens, de een nog mooier dan de ander. Het thema "Ik hou van Holland" werd op soms verrassende wijze getoond.
Van typisch Hollandse kaas, aardewerk, tot de vissersvloot van Volendam en alles wat daartussen zit. Zelfs de oh zo typische Hollandse haringkar ontbrak niet.

Om 10 uur vertrok de lange stoet via Westerzand, Niekerk, Oldekerk naar Grootegast. Onderweg werden de toeschouwers soms opgeschrikt door heftig kanonvuur van de Bracq. Na een pauze waarin de prijzen werden verdeeld trok het geheel via Doezum weer naar Lutjegast, waar de wagens opgesteld werden. Eén wagen heeft de stoet moeten verlaten wegens 'wiel' problemen, maar de muziek is weer heeldhuids thuisgekomen.

's Avonds vertrok de stoet nog een keer voor een verkorte route, waarna de verschillende wagens op de bijbehorende buurten werden geshowd.

Uitslag wagens:

1e plaats : Delfts Blauw van de Frans Visscherstraat
2e plaats : de kaaswagen van de Wieren
3e plaats : de Bracq van het Strooteam
4e plaats : de rosse buurt van Amsterdam van de buufjes en buumpjes
5e plaats : de draaimolen van Over de brug

De publieksprijs ging uiteindelijk naar De Bracq van het Strooteam.

Delfts blauw van de Frans Visscherstraat

de Bracq van het Strooteam

(de Bracq liet op zich wachten, vandaar een eigen filmpje)